03. huhtikuun 2015 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka – Elektroninen tupanki · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Suomalaisen lääkäriseuran Duodecimin pääsihteerin Matti Rautalahden mukaan nikotiinipitoisella sähkösavukkeella saatetaan korvata perinteiset tupakat. Vältä polttamasta vastusta yli viittä sekuntia pidempään jatkuvasti.

Lyhyesti, sähkötupakka onkin tupakka vailla tän negatiivisia puolia sekä vaikutuksia. Syistä tähän myöhemmin. Tupakan muut ominaisuudet on aivan käyttäjän omista mieltymyksistä ja odotuksista kiinni. Yleisesti ottaen pienikokoisissa aloittelijoille suunnatuissa laitteissa akunkesto onkin merkittävästi pienempi kuten suurikokoisissa vähemmän tupakkaa muistuttavissa malleissa.

Mistä hoitaa sähkötupakka?

Keski-Euroopassa moni onkin siirtynyt sähkötupakointiin uusien tupakointilakien vaikutuksesta, ja ei olekaan harvinaista nähdä esimerkiksi Amsterdamin kahviloissa jengin polttelevan sitä höyryävää sähkötupakkaa. Vaikka sitä ei virallisesti tällä hetkellä mainosteta tupakoinnin lopettamisen välineenä, tämän hyödyllisyydestä sekä tehokkuudesta on varmaa näyttöä entisten tupakoitsijoiden kokemusten pohjalta.

Valovuosia järkevämmän perustelun esittää lehtijutun toinen kiellon puolesta puhunut haastateltu, lääkealan turvallisuus- sekä kehittämiskeskuksen yliproviisori Kristiina Pellas. Eikä sekään aiheuta vesikeuhkoa! Elektronisesti toimiva “tupakka”, tunnettu myöskin nimillä Sähkötupakka vai sähkötupakka, tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle tupakoinnille sekä muille nikotiinituotteille.

Tuominen vaikuttaa tyypilliseltä kaiken kieltäjältä, jolle kieltäminen sinäsnä on jo riittävä päämäärä. Kanteet oli nostettu paikallisessa, alueellisessa ja kansallisessa oikeusistuimissa. Kun sähkötupakkaa imetään tän höyrystäjä alkaa kuumentamaan liuosta joka höyrystyy käyttäjän keuhkoihin samaan tapaan kuin astmapiipun sisältämä höyry. Tutustu siis myös Joye 510-T (Tank) malliin.

Atomisaattoritoimisissa savukkeissa suurempaa savumäärää saadaan helposti vaihtamalla siihen ns. Patruuna (aka Ampulli) toimii e-nesteen säiliönä ja patruunaan liitetyn suukappaleen vaikutuksesta höyry imetään suuhun/keuhkoihin.

Lakimuutos koski vaan savukkeiden esillepanoa sekä markkinointia kotimaassa, mikä vaikuttaa myöskin sähkötupakan myymiseen suomalaisissa nettikaupoissa siten, että tuotekuvien ja hintojen näyttäminen onkin kiellettyä. Led-valo osoittaa että atomisoija on aktiivinen, eli koska tupakka onkin käytännössä. – nicopoint.com – . Sähkötupakka emuloi ensivaikutelmaltaan totaalisen oikeaa tupakkaa, sekä sen käyttäminen mieltää valitsemastasi laitteesta riippuen savukkeiden, piipun taikka sikarin polttoa, vain totaalisen ilman tavallisen savukkeiden tuhansia hyvinvoinnille hengenvaarallisia yhdisteitä.

Eikä bentseenien ihanaa makua. Tätä riskiä sähkötupakan käyttäjällä ei oo, siinä se ei sytytä mitään palamaan. ( nicopoint.com) . Sähkötupakan käyttäminen muistuttaa reippaan pitkälle oikean savukkeiden käyttöä. Lopullisena tähtäimenä Seppälällä onkin päästä eroon myöskin sähkötupakasta.

He ovat myöskin epätietoisia sähkötupakoinnin laillisuudesta sekä siitä, seuraako sen sallimisesta jonkinlaista sanktioita.

10. helmikuun 2015 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka hinta · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Paljonko sinä maksat tupakanpoltosta? Nikotiinin toimittamisen myös sähkötupakka tarjoaa myöskin tupakoimisen muut ”hyvät” puolet kuin savun (höyryn), sosiaaliset tilanteet, tekemistä käsille jne. Missä sähkötupakkaa voikin käyttää? Tupakointikielto ei koske sähkötupakkaa vaan tän käyttäminen tupakointikiellolla varustetuissa tiloissa voi aiheuttaa sekaannuksia. Sähkötupakan ( http://www.sähkötupakka.eu/sahkotupakka-vuonna-201) patruuna sisältää nestemäistä nikotiinia sekä propyleeniglykolia.

Jos kerran tupakointi kustantaa valtiolle eli meille veronmaksajille vuosittain yli miljardin, sikäli miksi sähkötupakka voi suoran tuomion? Sähkötupakkaan ei ole ketkään ikinä kuollut ja sähkötupakan avustuksella usea henkilö on pystynyt lopettamaan röökin polton kerralla sekä pysyvästi. Sähkötupakka on vaikka oikeastaan varsin moderni keksintö eivätkä sen tehoa tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ole nykyään tieteellisesti tutkittu.

Nikotiinipitoinen sähkötupakka

lentoyhtiöt sekä onpa tän tainnut kieltää myös VR. Korkea hinta ei sentään yleensä tarkoita parempaa laatua ja liikkeellä on joitain myyjiä jotka käyttävät hyväkseen ostajien epätietoisuutta uudesta laitteesta. Eikä bentseenien ihanaa makua. Tuotteet rakennetaan aina joko VG taikka PG pohjaisina tai näiden sekoituksena.

Nesteet ovatkin erityisen tärkeä määrä miellyttävää käyttökokemusta ja tätä vaikutuksesta varsinaisen tuotteen ohella keskeinen lohko sähkötupakan käyttämisen jatkuvuutta. Näinollen tämä pystyy olla juuri ”se juttu” jonka laastareilla tai purkalla epäonnistunut tarttee. Kuten kaikissa akuissa sekä paristoissakin, vaihtelee litium-akun jännite riippuen latauksen määrästä.

Muussa tapauksessa esimerkiksi eGo-C -sarja ja monipuolinen kokoelma makuja olisivat paras ratkaisu. Laitteen koossa täytyy tässäpä jo hieman antamaan periksi, eGoa ei voi enää millään sekoittamaan aitoon syöpäkäärylettä.

On mahdollista, niin että sähkötupakkaa käytetään porttina tupakkatuotteisiin. Olisiko päättäjien aika ottaa pää pois pensaasta ja tehdä asialle jotain? Sähkötupakoinnin kustannukset ovatkin käyttäjälleen pienemmät kuten klassisen tupakoinnin, joten käyttäjille tulee myös rahallista säästöä vaihtaessaan sähkötupakkaan.

20. heinäkuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka keksittiin 60-luvulla · Categories: Sähkötupakka · Tags: ,

Sähkötupakka perustuu 60-luvulla tehtyyn innovaatioon. Sähkötupakan esiaste kehitettiin jo vuonna 1963, tällöin Herbert A. Gilbert keksi savuttoman, tupakattoman savukkeen. Vaikka teollisuusyritysten kiinnostus tuoteideaa kohtaan oli tuolloin kohtalaisen laajamittaista, ei keksintö ikinä saavuttanut sarjatuotantovaihetta, sekä se hävisi julkisuudesta 12kk 1967 jälkeen.

Vuonna 2000 kiinalainen farmaseutti Hon Lik kehitti modernin version elektronisesta savukkeesta. Hän keksi teknisen ratkaisun, jolla nikotiinipitoinen aine (nikotiinin, propyleenin ja glykolin sekoitus) saatiin höyrystymään sekä tätä avustuksella nikotiinia keuhkojen avustuksella verenkiertoon. Vaihdoin sähkötupakkaan kolme vuotta silloinkaan ja siinä tiellä olen pysynyt.

Itseäni tämä markkinointikielto ei henkilökohtaisella tasolla haittaa, tilaan kyllä sähkötupakkani muualta, siinä käytän nikotiinipatruunoita, mutta aivan periaatteesta harmittaa tämä Suomen politiikka. Sähkötupakkaa ei tosiaan voi jatkossa markkinoida kotimaassa. Suomeen oli perustettu muutamia ihan ok sähkötupakkakauppoja ja nykyisin näiden toimintaa on vaikeutettu huomattavasti.

Nettisivuilla voi toki MYYDÄ sähkötupakkaa, mutta sähkötupakkabrändiä, tuotenimiä, hintoja ja kuvia ei saa mainita. Toisin sanoen jatkossa näet seuraavanlaisia sähkötupakka ”mainoksia”: Tilaa X keksintö hintaan X. Siinäpä sitten saattaa itsekin kukin arvailla mitä onkin tilaamassa. Noh, uskon että tähänkin löytyy ratkaisu. Aina voikin siirtää bisneksen ulkomaille, missä eivät Suomen lait hetkauta.

25. kesäkuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka ei aiheuta oikean tupakan tavalla oikeaa savua · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Keskiverto tupakoija selviää noin kahden viikon ajan yhdellä 10 ml täyttönestepullolla, minkä voi pyöreästi kymmenellä eurolla. Tällä laskukaavalla sähkötupakoinnin hinnaksi tulisi viikoittain 5 euroa. Sanomattakin ilmiselvää, niin että mitä aktiivisemmin poltat kessua, tätä edullisemmaksi sähkötupakkaan siirtyminen tulee. Onko sähkötupakka tupakkatuote? Ei.

Sähkötupakka ei sisällä lainkaan syöpäkäärylettä, elikkä kyseessä ei ole tupakkatuote, ainoastaan elektronisesti toimiva laite. Sähkötupakka onkin ollu viimeaikoina Valviran hampaissa sen tähden, niin että tämä näköisversioi ulkonäkönsä puolesta niin paljon syöpäkäärylettä. Kuinka vaarallista sähkötupakka onkin terveydelle? Sähkötupakka ei ole terveystuote, vain haitallisuutensa puolesta kaukana syöpäkääryleistä.

Sähkötupakka ei aiheuta oikean tupakan tavalla oikeaa savua, ainoastaan pelkkää vesihöyryä. Virallisia tutkimuksia ei olla vieläkään ehditty tehdä, vaan kokemukset kentältä osoittavat sähkötupakan auttavan polttamisen lopettamisessa. Automaattisesssa mallissa teidän ei tartte muuta kuin imeä suukappaleesta, sikäli laite aloittaa liuoksen höyrystämisen. Saanko käyttää sähkötupakkaa julkisissa sisätiloissa? Tämä vaihtelee reippaan merkittävästi.

Jotkut ravintoloitsijat ovat kieltäneet sähkötupakan käytön ravintoloissaan, että laitteen käyttäminen aiheuttaa pelkoa toisissa asiakkaissa. Sähkötupakan käyttäminen muistuttaa niin merkittävästi oikean savukkeiden polttamista, jotta tuotteen kanssa joutuu olla varovainen. Onnistuuko tupakoinnin sekä röökin lopettaminen sähkötupakan avulla? Tämä onkin täysin sinusta itsestäsi kiinni, mutta keinona se on eräs maailman tehokkaimmista.

13. kesäkuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka ei värjää hampaita · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Sähkötupakka ei väritä hampaita tai tuota pahanhajuista hengitystä, mutta sisäänhengittäessäsi hengität vain vesihöyryä, joka onkin höystetty nikotiinilla ja monenlaisilla aromiaineilla. Se ei tämän lisäksi jätä pahaa hajua vaatteisiin vai kellasta huonekaluja, seiniä taikka verhoja, elikkä tämän käyttö sisätiloissa vai muiden kansalaisten lähettyvillä on harmitonta.

Sähkötupakkaa saattavat ostaa täysi-ikäiset ihmiset. Se ei ole tarkoitettu lapsille, raskaanoleville, diabeetikoille, astmaatikoille tai sydänsairauksista ja korkeasta verenpaineesta kärsiville. Yllä mainitun listan ulkopuolelta mainittakoon Joye eGo mikä onkin kasvattanut tasaisesti suosiotaan ja on jo ylivoimaisesti suosituin malli järeiden modien sekä peruslaitteiden välillä. eGo:n parhaimmillaan jopa 1000mAh akulla selviää ongelmitta kokonaisen päivän.

Laitteen koossa joutuu tässäpä jo hieman antamaan periksi, eGoa ei pysty enää millään sekoittamaan aitoon syöpäkäärylettä. Kokonsa puolesta tätä saattaisi verrata kookkaaseen sikariin. Lue siitä tietopaketit eGo:sta, nestetankillisesta eGo-T:stä ja eGo-C:stä missä atomisaattorin pystyy korjata edullisesti kokonaan uuden hankkimisen sijasta. Tämän tovin mahdollisesti paras valinta aloittelijalle peruskokoisista laitteista onkin nimenomaan ja juuri supermini luokkaan mahtuva Joye 510.

09. kesäkuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa E-savuke eli sähkötupakka · Categories: Sähkötupakka · Tags:

E-savukkeiden paikalle suunniteltu laatu on onneksi koko ajan parantumassa. Huomattava seikka onkin myös se että myyjät useimmiten eivät laita sivulleen tarkkaa mallinimeä vain ainoastaan esimerkiksi kokoluokkaan viittaavan nimen tai toisen hämmentävän, reippaan myyvän nimen. Tämä johtaa sen takia jotta vaikka myyjillä on vastaavia tuotteita sikäli kokemattoman ostajan on todella harmittava sitä katsoa, noin hintavertailukin hankaloittuu sekä tämä lieneekin ainakin osasyy mallimerkintöjen pihtaamiselle.

sähkötupakat voikin laittaa paremmuusjärjestykseen useilla eri perusteilla. Ulkonäkö on ensimmäinen ilmiselvä valintaperuste sekä toki 100% makukysymys. Kokoluokka onkin tärkeä ostopäätökseen vaikuttava tekijä ja siitä onkin lisätietoa tällä sivulla. Akkukesto vaihtelee mallien joskus hyvinkin merkittävästi ja tämä on hyvä ottaa huomioon jospa haluat kuljettaa e-savuketta mukanasi eivätkä virtapistokkeita taikka USB-portteja ole saatavilla.

Tavallisen tupakan korvikkeena e-savuketta käyttävälle tuntuma jonka syntyy suussa sekä kurkussa tapaisia sisäänvedettäessä onkin myös tärkeä. Sitä kutsun kurkkutuntumaksi. Toinen tähän hieman liittyvä kriteeri onkin kuinka merkittävästi ja kuinka lämmintä savun kaltaista e-savuke aiheuttaa, tämä tuntuu visuaalisuuden lisäksi kurkkutuntuman kovuuteen.

Sähkötupakka kaupataan yleensä ns. aloituspakkauksissa joissa varaosien ja lisälaitteiden osa vaihtelee valmistajan mukaisesti, kandee tosiaan nähdä niin että voi rahalleen vastinetta ja tarkistaa varaosien hinnat ennen laitteen ostoa. Yllä luetellut suosituimmat mallit on yleisesti hyväksi todettuja.

02. kesäkuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka lainsäädäntö · Categories: Sähkötupakka · Tags:

1.1.2012 voimaan tulleen lakimuutoksen päästä sähkötupakan ja nikotiinia sisältävien nestepatruunoiden tilaaminen itsensä käyttöön ulkomaisista ETA-alueella sijaitsevista nettikaupoista on edelleen 100% sallittua ja sallittua. Lakimuutos koski ainoastaan tupakan esillepanoa sekä markkinointia kotimaassa, mikä vaikuttaa myöskin sähkötupakan myymiseen suomalaisissa nettikaupoissa siten, jotta tuotekuvien sekä hintojen näyttäminen on kiellettyä.

Ulkomailla sijaitsevia nettikauppoja tämä ei luonnollisestikaan koske. Akku on päivänselvä tunnistaa mutta tämä on joka kerta laitteen suurin määrä. Akku ladataan ruuvaamalla se laturiin joka taas yhdistetään pistorasiaan. Akun päässä onkin LED-valo minkä on enimmäkseen latauksen kuluessa punainen sekä latauksen valmistuttua vihreä. silloin kun akku onkin ladattu voit liittää sen takia höyrystäjän sekä ampullin.

Syy suosioon on selvä. Sähkötupakka vaikuttaa tupakoinnilta, näyttää siltä, sekä tätä voi tupakoida ravintoloissa pidä sisällään. Tämä ei tuota syöpää, eikä haittavaikutuksia ympärillä olevia. Eriäviäkin näkemykisä on tosin kerrottu. Sähkötupakkaa onkin 100% sallittua ”polttaa” paikoissa joissa perinteinen tupakointi onkin kielletty että nämä eivät sisällä suinkaan kessua.

29. toukokuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka vs. tavallinen tupakka · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Tupakka korvataan liuoksella joka muutetaan höyryksi lämmittämällä. Ei aiheuta tuhansia aineita mitä tupakansavussa on eikä altista toisia passiiviselle tupakoinnille. Lain mukaisesti käyttäminen on vaikka sallittua periaatteessa joissa ainoastaan. Yleisimmät sähkötupakat koostuvat kolmesta osasta. Akku on sähkötupakan suurin osa ja tämän tehtävänä onkin tuottaa energia jota tarvitaan nesteen höyrystämiseksi.

Akunkesto vaihtelee huomattavan huomattavasti eri mallien välillä, vaan yleensä ottaen akun lataus kestää mallista ja käyttämisestä riippuen muutamista tunneista moniin päiviin. Akku ladataan siten, niin että irrotat akun muista osista ja kiinnität tän laturiin hieman kuten kännykän laittaisit lataukseen. Hyvänä vinkkinä saatetaan mainita, jotta akkuja kannattaa hommata minimissään 2 kappaletta, että voit käyttää sähkötupakkaa myöskin silloin kun eräs akku on latauksessa.

Sähkötupakka tosiaan toimii ”yllättäen” sähköllä. Yksi patteri voi kestää mallista ja käytön määrästä riippuen useista tunneista yleensä useisiin päiviin. Lataus tapahtuu irrottamalla patteri muista osista ja kiinnittämällä se laturiin. Lataus kestää yleensä muutamia tunteja eli onkin hyvä hommata akkuja useampia jottei tule hätä latauksen kuluessa.

26. toukokuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka ei vieläkään ole kielletty · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Vaikka periaatteessa kaikkihan täällä halutaan kieltää, sähkötupakka ei ole vielä kielletty.

Tuote ei pidä sisällään suurinta osaa röökin haitallisista aineista, vaan tämäkään ei tarkoita, ettei esimerkiksi nikotiini ois hyvinvoinnille haitaksi. Useat merkit sisällään pitävät myös ylikuumenemisen eston, tällöin sähkötupakka sammuu jospa tätä imee liian pitkään sekä hartaasti. Tällä estetään sähkötupakan rikkoutuminen. Litiumakku on yllättävän monimutkainen ja sisältää elektroniikkaa. Elektroniikan tarkoitus onkin suojata akkua sekä jos suojaus pettää, voikin akku räjähtää.

Tämä on tämä syy, miten saattaa olla ollaan lukeneet räjähtävistä kännyköistä ja niiden valmistajista, mitkä vakuuttavat, jotta niiden valtuuttamillaan akuilla kyseistä ongelmaa ei oo. Sähkötupakkakin onkin jo saanut ensimmäisen tapaturman uhrinsa, kun patteri räjähti käyttäjän kasvoille. Kuten kaikissa akuissa sekä paristoissakin, vaihtelee litium-akun jännite riippuen latauksen määrästä. Esimerkiksi suosimaani Bud tank -höyrystintä kaupataan 3 sekä 2,2 – 2,4 Ohmisena.

Sähkötupakka on vaihtoehto, joka läpi saat joutuu kaikki röökaamisen hyvät puolet vaan kuluttua eroon kaikista polttamisen haitoista. Sähkötupakka näköisversioi ulkonäöltään täysin todellista syöpäkäärylettä, sekä sen käyttö emuloi valitsemastasi laitteesta riippuen savukkeiden, piipun vai sikarin polttoa, vaan 100% vailla normaalin savukkeiden tuhansia hyvinvoinnille hengenvaarallisia yhdisteitä.

24. toukokuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka ei ole tupakkatuote · Categories: Sähkötupakka · Tags:

Sähkötupakka ei itseasiassa ole tupakkatuote, tämä ei sisällä syöpäkäärylettä. Katsotaan tässä nykyisin vaikka vähän käyttämisen perusteita. Sähkötupakan Akku: Aloituspakkauksen mukana käy luonnollisestikin akkulaturi jolla saat ladata sähkötupakkasi akkuun virtaa. Ensimmäisellä latauskerralla suositellaan niin että annat akun latautua näin kymmenisen tuntia, mutta vastaisuudessa akun lataus kestää parista kolmeen tuntia.

Tulli kielsi loppuvuodesta 2010 nikotiinituotteiden ostamisen Suomeen, vain pyörsi päätöksensä alkuvuodesta 2011. Sähkötupakan kuumeneva prosenttimäärä eli atomisoija onkin normaalisti heikoin lenkki, näille luvataan n. 15-30 päivää käyttöaikaa. Jotkin myyjät sallivat myös tälle ajalle toimintatakuun. Käyttöaika pystyy silti vaihdella hyvinkin huomattavasti käyttämisen määrästä ja atomisoijan tasosta riippuen.

Tämän sivun tarkoitus on mahdollisimman helppolukuisesti tutustuttaa ensikertalainen tähän upeaan keksintöön. Ainut negatiivinen asia on sähkötupakassa jotta tätä ei ainakaan vieläkään myydä kotimaassa. Lääkelaitos onkin päättänyt että sähkötupakan sisältämä nikotiini on lääkeaine joten tän myymiseen tarvitaan asianmukainen lupa. Sitä lupaa ei oo nykyään kenellekään kotimaassa myönnetty.

Nikotiinittomia sähkötupakka-tuotteita (mukaanlukien laitteet sekä nikotiinittomat ampullit) pystyy vapaasti ostaa joista päin maailmaa tahansa ja useimmat verkkokaupat niitä markkinoivat. Olen vaikka itse todistanut niin että myöskin nikotiinittomalla versiolla voi lopettaa tupakoimisen kokonaan. Nikotiinia sisältävän sähkötupakan tilaamiseen tarvitset lääkereseptin.