21. syyskuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Sähkötupakka vaarat · Categories: Uncategorized · Tags:

Sähkötupakan keskimmäinen osa onkin nimeltänsä höyrystin täten porukan kielellä atomisoija. Jos kyseessä onkin cartomizer, patruuna onkin tarkoitettu kertakäyttöiseksi ja on näin ollen jo valmiiksi täytetty. Glyserolin tai porpuleeniglykolin rooli on tehdä vesihöyrystä paksumpaa sekä savumaisempaa. Tuomisen lausunnon kuluttua toivon, niin että hekin miettivät oikeastaan uudestaan.

Hänenkin perustelunsa tosin ovatkin enimmäkseen epämääräistä pelottelua siitä, kuinka sähkötupakoita ei ole selvitetty tarpeeksi sekä vihjailuja, niin että valvonnan puutteessa sähkötupakoita markkinoivat yritykset saattavat huijata nikotiinipitoisuuksissa. Pääkaupunkiseudun ravintoloitsijat ovatkin hieman hämmentyneitä lisääntyneen sähkötupakoinnin tähden.

Se ei tuota syöpää, eikä haittaa ympärillä olevia. Vuonna 2000 kiinalainen farmaseutti Hon Lik kehitti modernin version elektronisesta savukkeesta. Sähkötupakan hinta kirjoittaa tiettyyn pisteeseen saakka pitkälti laitteen laadusta eli täysin halvimpia laitteita ei kannata hankkia. 20€ ja se voikin kestää käytön määrästä riippuen jopa kuukausia. Atomisaattori on monesti laitteiden heikoin osa, minkä ylläpitäminen saattaa vaatia isompi määrä huolenpitoa.

Sähkötupakan käyttökustannukset voivat vaihdella suurestikin. Höyrystäjä alkaa kuumentamaan ampullin pidä sisällään olevaa nikotiinipitoista makunestettä, muuttaen tän tiiviiksi 100% tupakansavua muistuttavaksi höyryksi, jota käyttäjä vetää henkeen. WHO ei sittenkään sulje pois mahdollisuutta, niin että tätä voitaisiin käyttää tulevaisuudessa tupakoinnin lopettamisessa, jos tieteellinen tutkimus sikäli selkeästi näyttää. Täytä ampulli valmistajan ohjeiden mukaan nesteellä.

Sähkötupakka ei tuoksu pahalta, näin mm. Sähkötupakka sammuu välittömästi jahka lopetat imemisen ja käynnistyy normisti ilmanpaineen (imu) tai äänen vaikutuksesta. Ja tämä on käyttövalmis heti kun tahdot taas ottaa sauhut! Lyhyesti kerrottuna jokainen sähkötupakkatuotteet (tupakat, sikarit, piiput) koostuu 3 osasta, akusta, atomisaattorista sekä nikotiinipatruunasta.

Tämä kannattaa muistaa ja ilmoittaa niin että käytät nimenomaan sähkötupakkaa, jos päätät käyttää sähkötupakkaa paikoissa missä normaalin röökin polttaminen onkin ehdottomasti kiellettyä. Tupakkalain mukaan tupakkajäljitelmän sekä tupakan vastikkeen mainostaminen, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen onkin kielletty. Sähkötupakan ’filtteriosa’ on nimeltään tankki.

Sähkötupakoissa on kiitettävän laaja mallisto eri sorttisia makuja ja nikotiinivahvuuksia.