15. heinäkuun 2015 · Kommentit pois päältä artikkelissa Forza sulkapallot · Categories: Sulkapallo · Tags:

Pelitaitojen ja lyöntivarmuuden kohentuessa useimmat pelaajat siirtyvät käyttämään aitosulkaista palloa sen parempien lento-ominaisuuksien vuoksi. Peli onkin erinomaista kuntoilua, painon pudotusta ja/tai hallintaa vai tästä voi tarvittaessa todellisen tehoharjoittelun. Riittää kilpailutoimintaa sekä harrastetoimintaa.

Viimeinen mestaruus tuli vuonna 1998. Muovipallot säilyvät auringonvalolta suojattuna normaaleissa huoneolosuhteissa.Kuinka monesti pallo on syytä vaihtaaja miten voi olla (sulka/muovi)?Pallo onkin syytä vaihtaa mutta kun sen lento-ominaisuudet on muuttuneet sikäli paljon, jotta pelaaminen ei olemielekästä.

Isohko hintahaitari aitosulkais-ten pallojen osalta selittyy kustannuseroista materiaa-livalinnoissa sekä laadunvarmistukseen käytettävästätyömäärästä. Yleensä jospa ei ymmärrä, mitä nopeutta täytyisi käyttää,kannattaa valita nopeampi pallo, koska aitosulkapallonnopeutta pyritään jonkin verran hidastaa taivuttamallasulkien kärkiä maltillisesti ulospäin vailla, että lento-omi-naisuudet siitä juuri kärsivät.Esimerkkejä muovi/sulkaistenpallojen hinnoistaMuovipallot maksavat noin 10–16 euroa puoli tusinaa.Aitosulkaisten pallojen hinnat vaihtelevat näin 10 euros-ta 25 euroon tusinalta.

Sulkapallovälineiden maahantuojat

Lisäksimuovisen pallon lentorata on helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon. Ensimmäiset säännöt ilmestyivät 1860, vaan lopullisen muotonsa peli sai vuonna 1901, jolloin siihen saakka tiimalasinmuotoinen kenttä sai nykyiset muotonsa ja mittansa. Myös Chapmanin kroppa on ollu kovilla. Muut ominaisuudet liittyvät mailan suunnitteluun (valmistajilla onkin eri malleja) ja jänteeseen. Sulkapallossa ei tartte osata kierteitä taikka toisia kikkoja, vaan peliin pääsee ongelmitta mukaan sekä onnistumisen elämyksiä koetaan jo harjoittelun alkuvaiheessa.

Myös titaania käytetään jonkin verran. Sulkapallo  tarttee peliälyä ja hyvää liikkumista, sen kuluttua tuolla mailalla saavutetaan mahdollisesti jotain. Tästä asiasta onkin virheellistä informaatiota liikkeellä, vaan totuus onkin, jotta pakastin onkin kovin kuiva mesta, ja jäätyessään sulkien rakenne muuttuu heikommaksi.

Sulkapallo on kotoisin Muualta

Ihanteellinen kosteus on 80-100%. Säännöt tuntevat myös kokonaan vai osittain keinoaineista valmistetut pallot. Mailan pituus voi olla korkeintaan 680 mm ja tän leveys korkeintaan 230 mm. Mailaa kannattaa täytyy höllästi kädessä sekä silti pyöritellä.

Aitosulkaisten pallojen osalta nopeus 78 soveltuuparhaiten kylmille keleille, tällöin sulkapallohallien ilmaon tyypillisesti viileä sekä kuiva. Nyt tavallisin on luokittelu, jonka mukaan Suomeen tuodut pallot ovatkin nopeudeltaan 77 ja 78, joista jälkimmäinen on vähän nopeampi. Aidoista sulista tehdyssä pallossa on ohuella nahalla päällystettyyn, korkista valmistettuun nuppiin liitetty 16 hanhen- vai ankansulkaa.

Sulkapallo on hyödyllinen nuorten harrastus.

Suomessa onkin pelattu sulkapalloa vuodesta 1944 alkaen.