19. syyskuun 2013 · Kommentit pois päältä artikkelissa Takkeja · Categories: Takki netissä · Tags:

Taskujen saumat ovat varsin herkkä pian. Kangasmateriaali sekä vuori vaihtelevat käyttötarkoituksen ja tyyppien mukaan. Helmiä, timantteja, värejä, muotoja…valinnan varaa riittää. Ajatus kiehtoo. Muistan että ensimmäistä pesua siirsin ja siirsin peloissani. Nykyään pääsevät siis hekin loistamaan, mitkä trikookankaiden kanssa tuskailevat saumurin puutetta.

takki on normaalisti ulkona pidettävä yläruumiin peittävä vaate, minkä tarkoituksena onkin pääasiassa täytyy yläruumis lämpimänä. Ompelutekniikassa trenssi viittaa tiheänä siksakkaavaan vahvikeompeleeseen. silloin kun muut ovat olleet liian jotain väriin, stailiin, lämmittävyyteen vai sellaiseen liittyen sikäli se onkin käynyt yleensä. Väreinä vuorottelevat vaaleat ja haalistuneet harmaan sekä ruskean sävyt sekä murretut, vähän tummanpuhuvat sinisen, vihreän ja punaisen vivahteet.

Valkoisen takin pituus onkin nimenomaan nappiin kuin näiden kaikkien muiden kerholaisten. Esimerkiksi lasku-varjokangas onkin helppohoitoinen myöskin käytännössä, mutta takin saattaa pyyhkäistä ongelmitta puhtaaksi kostealla liinalla. Valitse miellyttävin materiaali Satsaa oikeaan. Takki käy hyvin nykyiseen sporttiseen ja hieman rock- tai grunge-henkiseen tyyliini, mikä on vuosi vuodelta kauempana entisestä office-lookista.

Myös hartiaviitta saattoi kuulua takkiin. Lauantaina Itiksen Zarasta löytyi viimein aiemmin sovittamani takki ja vieläkään aidon kokoisena! 70 dollarin hintakin miellytti lompakkoa. Pelkistetty sekä ohut. Löysin Asokselta kolme takkia, jotka kiinnostaisivat.

Oli hyvinkin vaikeaa löytää seuraaja samettijakulle, vaan muutama vuotta silloinkaan löysin vihdoin lyhyen trenssin, mikä kangas on sini-musta-harmaa-kuviollinen. Kyseessä on eräänlainen no ostan silloinkaan etenkin muutamalla kympillä tuollaisen lohtuversion -tarina. Meillä on hienoja pitkiä takkeja kuin trenssejä, viittoja sekä hienoja pitkiä villakangastakkeja.

Ei ollut kyllä iisiä löytää takkia kaupoista, jotta olenkin tarkka päällyskankaan sekä takin pituuden suhteen. Materiaaleista pinnalle nousevat nahka, pitsi ja sametti. Lyhennä hihat sesongin hittipituuteen ja jätä reunat huolittelematta. Vai saisiko olla kimallusta? Turha vaatimattomuus on nykyisin poissa muodista sekä bling blingillä voi maustaa tyyliään myöskin arkena.

Muhkeat toppatakit sekä nostalgiset tikkitakit kujeilevat ulkoilumuodissa. Kylmä väri. Sellaiseen kotiin, missä noita rakastetaan likaisiksi. Loden onkin yhä suosittu takkimateriaali muun muassa Itävallassa, jossa tätä käytetään usein flanellikankaan asemesta. Pohjepituus on pitkien ihmisten takin mitta. Pidennä käyttöikää Nahka on luonnonmateriaali, joka säilyy oikein hoidettuna pitkään.

Jee. Tässä kuitenkin vinkkikasa takin kaavoittamista ajatellen. Revin paketin hetkessä auki ja voin sanoo niin että takki käsitettiin olevan just semmonen kun olin kuvitellukkin! Ihana. Jokaisella sesongilla trendien kirjo laaja ja jokainen näytöslavoilla esitellyt tuulahdukset eivät pakosti istu sellaisenaan jo hyväksi todettuun itsensä tyyliin.