02. maaliskuun 2014 · Kommentit pois päältä artikkelissa Talvitakkeja · Categories: Talvitakki · Tags:

Toppatakki on monikäyttöinen sekä vaativiinkin olosuhteisiin tottuneen valinta. Suomen ilmasto määrittelee monesti tämän, mitä milloinkin kandee pukea päälleen. Viime talvena jahka takki jäi vain haaveeksi, jahka havahduin kylmien ilmojen jo saavuttua, kun noista ainoista kivoista takkiyksilöistä roikkui rekeillä enää noita superkokoja.

Oikeastaan itsellä on käytännössä noin neljä talvitakkia, mutta tähän postaukseen olen ottanut esiteltäviksi ainoastaan nämä 2 jotka onkin tänä vuonna putkahtanut ostettua. Täytemateriaalina aito untuva ei ole vielä löytänyt vertaistansa. Kaapissa mulla on oikeastaan näiden lisäksi musta toppitakki pitkän mallinen, minkä onkin kiva vetäistä päälle milloin ainoastaan, vain en oikein viihdy siinä siinä se onkin aika muodoton.

takit.fi/talvitakki
Talvitakki on täysin ehdoton hankinta kotimaassa. No okei menin mä jo yhden sellaisen salamarakkauspäissäni tekemään. Kyllähän tuolta kaapista löytyy myöskin laskettelutakkia, sun toisia ulkoiluvaatteita, vaan noita nyt en laskenut tuohon yhtälöön. Joko kaivat vanhan takkisi kesäsäilöstä tai silloinkaan on aika suunnistaa kauppaan hankkimaan uutta.

Tämänhetkinen väljiä cocoon- ja boyfriend -mallisia palttoita suosiva takkimuoti kolahtaa nykyisin kyllä täällä päässä aika täysillä. Toinen takki mikä tuolta kaapista löytyy, mutta ei näy näissä fotoissa on musta villakangastakkini, mikä näkyy esim. tässäpä postauksessa. Olkoonkin kauden trendiväri, toivoilee kaiken skarppaavaa, mustaa talvipalttoota.

Talvitakki

Ainoa huono juttu onkin mutta jotta silloin rupee olemaan aika paljon ikää sekä se näkyy jo hieman päälle. se onkin punainen. Suomalaiset kertovat toisilleen: Pentele, jotta ulkona on kylmä!-300 °C : Helvetti jäätyy. / http://www.takit.fi/talvitakki/ / . Talvitakkien mallit on pitkään pysyneet klassisina.

Tää on myöskin mun ainut musta talvitakki jonka sinänsä on aika outoa. Käytän aina parka-tyylisiä talvitakkeja, jotta asun keskustassa ja kävelen useimmat matkat eri paikkoihin. Vielä muutamia vuosia silloinkaan musta ja harmaa olivat yllättävän hallitsevia sävyjä katukuvassa, mutta onneksi viimeisen aikoina myöskin me henkilöt ollaan uskaltaneet alkaa pukeutua värikkäämmin.

Lisäksi untuva onkin paljon ekologisempi valinta kuin keinokuidut. Talven pakkaset taittuvat merkittävästi helpommin, jahka ylläsi on superlämmin ja laadukas naisten talvitakki. . Tuumataan vaatekaappia ja imutetaan vanhan takin alle usempi pusero ja ollaan katu uskottavia julkkisten stailiin -10 °C : Suomalaiset alkavat käyttää pitkähihaista paitaa.